Марек нанесе втора загуба на шампиона ЦСКА - 3:0 гейма в дербито на седмия кръг на волейболната Суперлига. Домакините от Дупница спечелиха с 26:24, 25:15, 25:23, след като изиграха много силен мач.

Треньорът на “армейците” Сашо Попов заложи на опитните Николай Иванов, Ивайло Стефанов и Евгени Иванов, но за пореден път се видя, че тимът е далеч от класата, която демонстрираше в последните два сезона. Преди двубоя стана ясно, че Стоян Самунев е заминал на проби в чужбина.

Марек се представи много силно и Найден Найденов трябва да е доволен от тима си. Дмитрий Бахов и Мартин Иванов се понравиха на феновете с отличните си изяви.

В класирането Марек измести ЦСКА от втората позиция и има 5 победи и 1 загуба. “Червените” са с две поражения от седем срещи. Лидер е Пирин (Разлог) с 6 победи и 1 загуба.

МАРЕК - ЦСКА 3:0 (26:24, 25:15, 23:21)

Марек: Георги Георгиев, Златан Йорданов, Георги Елчинов, Мартин Иванов, Дмитрий Бахов, Борислав Апостолов - Мартин Божилов-либеро

ЦСКА: Светозар Иванов, Николай Иванов, Ивайло Стефанов, Велизар Кьосев, Емилиян Мирчев, Евгени Иванов - Антон Василиев-либеро (Георги Манчев, Георги Сеганов, Владислав Александров, Андрей Николов)