"Левски" победи трудно с 2:1 Видима-Раковски в мач от 14-ия кръг на "А" група, игран на стадион "Георги Аспарухов". Дарко Тасевски откри резултата още в 25-ата секунда, а в 20-ата минута Георги Какалов изравни за гостите от Севлиево. Трите точки за селекцията на Николай Костов донесе Сьорд Арс. Холандецът остана на пейката и в днешния мач, а на почивката замени Иван Цветков. Само 5 минути бяха нужни на Арс, за да отбележи. В 50-ата той наказа Пламен Колев и донесе успеха на "сините". Както е известно, холандецът блесна и при предишното домакинство на "Левски" - срещу Локомотив (Пловдив), когато вкара 2 гола за обрата с 3:2.

Победата изкачи "сините" на 3-ото място във временното класиране. "Левски" вече е с 30 точки и изпревари Черноморец (с 27), който утре от 14:30 часа гостува на Локомотив (София). След осмата си загуба от началото на сезона пък Видима-Раковски остана с актив от 10 точки и заема 14-ата позиция.

Треньорът на "сините" Николай Костов заложи в днешния мач на същия стартов състав, с който започна и при победата с 2:1 над Берое преди седмица. "Левски" отново игра в схема 4-1-4-1, която в атака преливаше в 4-3-3.

Срещата започна отлично за домакините, след като не беше изминала и една минута от началото и резултатът беше открит в полза на "сините". Гаджев подаде надясно към Йовов, той върна към Тасевски, който от границата на пеналта прати топката в долния десен ъгъл - 1:0. Така македонецът се разписа още в 25-ата секунда и даде бурно начало на двубоя. Както е известно, само преди дни Тасевски удължи договора си с клуба, а за него това беше трети гол от началото на сезона в "А" група. Ранното му попадение срещу Видима е най-бързият гол до момента в елита през тази кампания.

В 11-ата минута Даниел Младенов отне топката от противников играч, нахлу в пеналта, но центрира неточно. В 18-ата Иван Цветков беше изведен зад защитата на гостите, но се забави и не успя да стреля.

Малко изненадващо в 20-ата минута гостите изравниха чрез Георги Какалов. Йовов загуби топката, след което Ахмед Хикмет напредна и подаде към нападателя зад защитата на "Левски". Какалов се озова сам срещу Пламен Илиев и без проблем се разписа в левия ъгъл за 1:1. При ситуацията имаше засада на звездата на Видима, но съдията Георги Димитров зачете попадението.

В 26-ата минута вратарят на гостите Пламен Колев акробатично изби в корнер удар от воле на Гаджев. След изпълнението му топката попадна в Тасевски, той стреля, но защитата на гостите изчисти в нов ъглов удар. В 30-ата пък след опасна атака на Видима, Руслан Иванов навлезе в пеналта отдясно и центрира към свободния Какалов, но Грийн изчисти в корнер.

На почивката Николай Костов извърши смяна, като на мястото на Иван Цветков пусна в игра Сьорд Арс. Този ход даде бърз резултат, след като холандецът се разписа още в 50-ата минута и изведе "Левски" напред в резултата. Пламен Колев изби изстрел на Йовов, след което топката попадна на крака на холандеца, който беше оставен непокрит около точката на дузпата и се разписа за 2:1. За Арс това е 6-ото попадение в "А" група.

В 61-ата вратарят на гостите изби в корнер коварен удар на Младенов. Три минути по-късно крилото на "Левски" получи пас отляво, стреля в обратния ъгъл, но Колер отново се намеси решително. В 71-ата минута пък Сьорд Арс се възползва от грешка в отбраната на гостите, но се забави и загуби топката.

Две положения имаха гостите в последните десетина минути. В 80-ата минута Пламен Илиев спаси удар на Ангел Русев, а минута по-късно Александър Бранеков стреля в аут от пряк свободен удар. Последното по-сериозно положение в двубоя беше в 82-ата минута, когато Гаджев стреля в аут от добра позиция.

"Сините" удържаха преднината си до последния съдийски сигнал и се поздравиха с 10-ата победа от началото на първенството. "Левски" е единственият отбор, който все още няма записано равенство - 10 успеха и 4 загуби.

Мачът по минути - ТУК

"ЛЕВСКИ" - ВИДИМА-РАКОВСКИ 2:1
1:0 Дарко Тасевски (1), 1:1 Георги Какалов (20), 2:1 Сьорд Арс (50)
Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ":
23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 55.Йордан Милиев, 5.Иво Иванов, 6.Орлин Старокин, 3.Сержиньо Грийн, 22.Дарко Тасевски (85-30.Лъчезар Балтанов), 45.Владимир Гаджев, 10.Христо Йовов, 17.Даниел Младенов (67-21.Тодор Христов), 19.Иван Цветков (46-9.Сьорд Арс)
Резерви: 24.Божидар Митрев, 14.Марко Видович, 20.Александър Башлиев, 7.Даниел Димов, 30.Лъчезар Балтанов, 9.Сьорд Арс, 21.Тодор Христов
Треньор: Николай Костов
vid.jpg
ВИДИМА-РАКОВСКИ:
22.Пламен Колев, 25.Цветомир Панов, 2.Иван Тодоров, 6.Александър Бранеков, 19.Евгени Игнатов, 5.Георги Стойчев (77-24.Венцислав Бенгюзов), 23.Пламен Кожухаров, 14.Руслан Иванов, 13.Ахмед Хикмет, 11.Георги Какалов (71-7.Християн Кожухаров), 9.Веселин Стойков (66-15.Ангел Русев)
Резерви: 16.Христо Христов, 10.Христо Господинов, 15.Ангел Русев, 3.Самет Ашимов, 7.Християн Кожухаров, 20.Атанас Иванов, 24.Венцислав Бенгюзов
Треньор: Костадин Ангелов

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Георги Димитров
Жълти картони: Йордан Милиев, Владимир Гаджев ("Левски"); Александър Бранеков (Видима-Раковски)