Тихата война между сър Алекс Фъргюсън и Димитър Бербатов е на крачка от положителен финал. Мениджърът на Манчестър Юнайтед за първи път обяви официално, че ще бъде предложен нов договор на Митко за срок от една година.
 
„Бербатов е изключителен футболист и ще активираме клаузата му за удължаване на договора с една година. Димитър все още е в мислите ми. Прочетох някои неща, но не виждам причина да го продавам. Той е невероятен футболист и ще му предложим още една година договор.

Бербатов няма късмет, тъй като формата на Хавиер Ернандес през последната година е страхотна, но все още играе голяма роля в клуба и тренира добре. Не се оплаква. Момчето е страхотен професионалист и се радваме да го имаме.

Трябват ти доста нападатели в днешни дни. Ако погледнем 1999 година, имахме четири велики нападатели. Те изиграха своята роля. Точно това се случва и днес”, каза сър Алекс.

Бербатов е най-скъпото попълнение в историята на клуба, след като дойде за 30,75 милиона паунда от Тотнъм. След финала в Шампионската лига на 28 май с Барселона обаче отношенията между Митко и Фъргюсън рязко охладняха. Спецът сензационно извади Бербо от разширения състав за мача с каталунците, а през новия сезон доста рядко го пускаше в игра за сметка на Ернандес и Дани Уелбек.