Лидерът в мъжката ни волейболна Суперлига Пирин Балканстрой (Разлог) продължи безгрешния си ход от началото на сезона, постигайки шестата си поредна победа. Вицешампионите се наложиха над гостуващия "Левски Волей" с категоричното 3:0 гейма (25:21, 25:18, 25:19) за само 64 минути игра. Мачът в Разлог беше последен от програмата на 5-ия кръг в първенството.

Топреализатори станаха Костадин Гаджанов от състава на домакините и Жани Желязков от "сините" - с по 15 точки, като състезателят на Пирин Балканстрой постигна 6 от блокада. Йордан Желязков добави 14 точки за победителите.

Гостите от столицата трябваше да се изправят срещу лидера в класирането и фаворит в мача без титулярния си разпределител Георги Братоев, който бе избран за най-добър волейболист на октомври в анкетата на bgvolleyball и Пресклуб "България". С нелеката задача да го замести се зае Стефан Стоянов. В същото време домакините бяха с пълната си мощ и започнаха да тормозят "сините" с тежки сервиси от самото начало на срещата.

Играчите на "Левски Волей" направиха всичко възможно да бъдат равностойни, но посрещането им бе сериозно затруднено и без много колебания Пирин Балканстрой спечели първия гейм с 25:21. Във втория домакините от Разлог извадиха най-силното си оръжие – блокадата. Тя им донесе 5 точки в тази част. Добре работеше и атаката на вицешампионите, най-вече на диагонала Йордан Желязков. Диагоналът на "сините" Жани Желязков също се разигра в нападение, а момчетата на Георги Петров значително намалиха личните грешки. Въпреки това, те загубиха гейма с още по-голяма разлика – 18:25.

Гостите дръзнаха да надигнат по-високо глава в третата част и дори водеха в резултата с 8:6 на първото техническо прекъсване. До второто обаче резултатът вече беше обърнат в полза на Пирин Балканстрой. Продължи много силната игра на центъра Костадин Гаджанов и на блокадата на домакините и до края на гейма подопечните на Мирослав Живков отново натрупаха солидна преднина – 25:19, печелейки мача с 3:0 гейма.