Ръководството на ЦСКА не иска Станислав Тодоров да свири дербито с “Левски” този петък (28 октомври). Шуменецът е фен на “сините” и ръководи срещата между двата гранда в началото на миналия сезон, когато “Левски” спечели с 1:0 с гол на Гара Дембеле.

Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков изпрати писмо до Българския футболен съюз, в което заявява, че клубът е бил ощетяван от съдията. 

Тодоров е сред най-високо котираните рефери в Съдийската комисия. В последно време той често получава наряди за срещи от европейски квалификации и евротурнири.

Ето и текстът на писмото:
До съдийската Комисия към БФС
И до:
Г-н Костадин Костадинов
Председател

Уважаеми господа,

Във връзка с предстоящото футболно дерби на България, ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД изразява своите притеснения пред Вас от евентуалното назначение на съдията Станислав Тодоров от гр. Шумен за главен арбитър на въпросния двубой. Притесненията ни са базирани въз основа на ръководени от него срещи, в които нашият отбор е бил ощетяван.

С настоящата позиция ние по никакъв начин нямаме намерение да влияем върху решенията на Съдийската комисия относно определянето на наряда на реферите.

Предварително благодарим за проявеното разбиране.

С уважение
Венцислав Живков
Изпълнителен директор на ПФК ЦСКА ЕАД