Датският Одензе загуби катастрофално у дома от холандския Твенте с 1:4 в среща от третия кръг на Група “K” в турнира Лига Европа. Цял мач на вратата на гостите пази българският национал Николай Михайлов, който допусна едно попадение.

Мачът за почна много добре за Твенте, след като още в 13-ата минута Вут Брама бе точен за 0:1. В 31-ата минута шведският национал Емир Байрами удвои аванса на гостите от Енсхеде, а до края на полувремето не паднаха нови попадения. След почивката завърналият се след дълго лечение на травма в коляното мароканец Насер Чадли вкара за 0:3 в 65-ата минута, но домакините вкараха един гол на Ники Михайлов чрез Джиби Фал в 71-ата минута за 1:3. Последният пирон в ковчега на Одензе заби Люк Де Йонг, който в 82-ата минута оформи крайното 1:4.

В другия мач от тази група полският първенец Висла (Краков) излъга у дома Фулъм с 1:0. В редиците на домакините българският нападател Цветан Генков остана на резервната скамейка. ПОбедният гол пък бе дело на Давид Битон след час игра.

След изиграните мачове от този кръг Твенте запази лидерската си позиция с актив от вече 7 точки, следван от Фулъм с 4 и Одензе и Висла с по 3 пункта.

Група “К”твенте_1.jpg
odenze.jpgОдензе – Твенте 1:4
0:1 Вут Брама (13), 0:2 Емир Байрами (31), 0:3 Насер Чадли (65), 1:3 Джиби Фал (71), 1:4 Люк Де Йонг (82)

Одензе
, “ТРЕ-ФОР Парк”
Съдия: Давид Фернандес Борбалан (Испания)

 ful.jpg
logo_wisla.jpgВисла (Краков) – Фулъм 1:0
1:0 Давид Битон (60)

Краков
, “Миейски”
Съдия: Мартин Хансон (Швеция)