Ръководството на ПФК Нефтохимик 1962 (Бургас) излезе с официално становище в подкрепа на треньора на другия бургаски клуб Черноморец - Димитър Димитров. Както е известно, Херо е изправен пред сериозна битка с коварна болест. По този повод изявлението беше разпространето чрез БТА до всички медии.

"Изявление от ръководството на ПФК Нефтохимик 1962, спортно-техническия щаб, треньори, футболисти в подкрепа на наставника на Черноморец Димитър Димитров.
В живота често сме поставяни на изпитание, никой не може да избяга от съдбата си. Понякога тя е благосклонна, а в други случаи - жестока и ни притиска до стената, сякаш предизвиква на дуел. За такъв се подготвя нашият колега и приятел - треньорът Димитър Димитров.

Тежката диагноза е потвърдена, споделена лично, по мъжки, с болка и сълзи в очите. Предстои най-трудното - битката с коварната болест. Но не на терена, където за Херо победите са тези, които го предизвикват и карат да изгаря докрай в името на красивия и атрактивен футбол. На това да остави дълбока следа, както преди 16 г. накара България да говори с респект за явлението Нефтохимик.

Сега той е поставен на изпитание в спор с непознат съперник, срещу когото са необходими върховни усилия, за да бъде пречупен и победен. Темпераментен, емоционален, много различен, но най-вече обичан заради неизчерпаемия ентусиазъм да се раздава в професията - все качества, които могат да помогнат изключително в предстоящия дуел. Да се предава и пада духом не е в стила на Херо.

Мите, убедени сме, че ненаситната ти жажда и манталитет на покорител и фактът, че има още какво да дадеш на футбола в Бургас, ще те заредят с тази огромна енергия, която е длъжна да помете като цунами досадната болест. Сега, когато се нуждаеш най-много от морална подкрепа, знай, че я имаш в изобилие.

Клубната принадлежност сега не играе!

Футболен Бургас, цяла футболна България е с теб! Бъди силен, бъди голям! Спечели стратегическата битка в живота си и се върни пак с усмивка тук при нас, на "Лазур", където "Бургаски вечери" продължават да звучат с неповторимото ухание и аромат на паметните ти победи начело на Нефтохимик и Черноморец.