Мъжкият волейболен тим на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) се наложи като гост в София срещу "Левски Волей" с 3:2 гейма (25:19, 25:16, 23:25, 23:25, 15:11). Двубоят бе първи за новия сезон в Суперлигата.

В първите два гейма гостите от Дупница успяха да оползотворят игровото си предимство. Основни фигури в играта на Марек бяха Златан Йорданов, който поведе тима в ролята на капитан, както и македонският разпределител Гьорги Гьоргиев, отбелязал точки и от сервис, и от блокада, и от атака.

В третия гейм подопечните на Найден Найденов се поотпуснаха, допуснаха доста непредизвикани грешки и "сините" се възползваха, пише bgvolleyball. В четвъртата част дупничани не успяха да запазят аванса от 6 точки, който имаха. Към края на гейма с чудесни изяви на влезлия като резерва Димитър Маринков и на Симеон Александров момчетата на Георги Петров не само изравниха, но и обърнаха резултата в своя полза. В тайбрека отново доминираха гостите. Те бързо дръпнаха в резултата и не изпуснаха инициативата до края.

В игра за "Левски Волей" не се появи нито един от тримата юношески национали, картотекирани в последния момент - Венцислав Трифонов, Жани Желязков и Георги Топалов.