Почти сигурният нов селекционер на националния отбор Любослав Пенев ще получава заплата в размер на 20 000 лева. Любо е договорил и 10 000 лева, които ще покрият възнагражденията на помощниците му за същия период. На Пенев е обещана 150% от премията за победа и класиране на Мондиал 2014 в Бразилия. За сравнение само – Лотар Матеус се разписваше срещу 30 000 евро на месец.

Междувременно стана ясно, че Пенев иска да доведе в националния или един от асистентите си в Литекс – испанеца Давид Родригес или кондиционния специалист Хесус Паредес, който е еврошампион с Испания. С втория Пенев работи заедно в ЦСКА. В щаба на националния отбор ще остане и временният треньор Михаил Мадански. Последният ще продължи да води и младежкия тим, докато асистира на Любо. Има вариант новият треньор на България да има още един помощник. Това ще е Радослав Здравков, с когото Любо също работи заедно в Литекс.

Това е едно от условията, които Любо е поставил на босовете на БФС, за да поеме поста. Все още Пенев не е получил отговор, но едва ли някой от високите етажи на властта във футболния съюз ще има нещо против.

Очаква се в скоро време БФС да обяви официално, че Любо Пенев ще води отбора в квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014 година. Той вече се е разбрал с шефа си в Ловеч Гриша Ганчев, който е член на изпълкома, както и с други фактори в централата относно бъдещето си.

Овакантеното от Любослав Пенев място в Литекс 99% ще бъде заето от бившия национален селекционер Станимир Стоилов. Мъри наскоро бе освободен от Анортозисм и в момента е безработен. /БЛИЦ