Словения победи Сърбия с 1:0 за своята чест и слава в последния кръг от Група “C” на квалификациите за Евро 2012. По този начин западните ни съседи пропиляха шансовете си за класиране поне за баражите, където за тяхна сметка ще играе националният тим на Естония.

Единственото и победно попадение за словенците падна по изключително куриозен начин в самия край на първото полувреме, когато Даре Вършич прехвърли вратаря на сърбите Боян Йоргачевич почти от центъра за 1:0. Драмата за сърбите стана пълна през второто полувреме, когато капитанът Неманя Видич пропусна дузпа. Защитникът на Манчестър Юнайтед стреля слабо и Самир Ханданович спаси удара му, като по този начин съвсем отчая гостите. В крайна сметка Словения грабна победата и така помогна на Естония, която за първи път в историята ще играе бараж за класиране на голям футболен форум. Естонците финишираха с точка преднина пред Сърбия.

Победител в групата стана Италия, която в последния си мач срази Северна Ирландия с класическото 3:0 в Пескара. Героят за „Скуадра Адзура” бе нападателят на Милан Антонио Касано. Той откри резултата в мача в 21-ата минута след чудесен пас на Даниеле Де Роси, а в 53-ата минута удвои преднината на своя тим. В 74-ата минута пък Гарет МакАули си вкара автогол и направи успеха на домакините класически, оформяйки крайното 3:0.

Словения - Сърбия 1:0
1:0 Даре Вршич (45+1)

Италия - Северна Ирландия 3:0
1:0 Антонио Касано (21), 2:0 Антонио Касано (53), 3:0 Гарет Маккъли (74-авт.)