Селекционерът на България Михаил Мадански остана крайно разочарован след загубата с 0:1 от Уелс, която ни остави на последното 5-о място в Група "G" на евроквалификациите. Както е известно, спецът бе начело на "А" тима в контролата с Украйна (0:3) и днешния двубой с "драконите", след като БФС се раздели с Лотар Матеус. Мадански продължава работата си начело на младежкия национален отбор.

Наставникът коментира и изказването на Благой Георгиев. Халфът на Терек (Грозни) напусна "А" тима в навечерието на мача с Уелс и сподели, че Мадански му е казал, че членове на Изпълкома му звънят, за да му нареждат на кои футболисти да залага.

"Не заслужавахме да победим, не показахме добра игра. Трудно обяснимо е липсата на самочувствие в играчите. Футболистите имат качества, но явно, че голът в края на полувремето ги смути. Играха с наведени глави. Мен най-малко ме вълнува въпросът дали ще продължа. Предполагам, че ще има нов треньор. Аз ще имам удоволствието да работя с младежите. Радвам се, че днес са победили Люксембург (б.а. - 3:2)", каза Мадански.

"Когато се говори по някаква тема между мъже в един футболен отбор, това не трябва да се изнася извън отбора. Все едно да изнасяш тайни от семейната спалня. Благой Георгиев да заповяда при следващия треньор. Аз му изпратих повиквателна и не съм казвал, че няма да играе. Не се знае - при следващия треньор може и да бъде капитан", коментира спецът по повод разразилия се скандал с Благой Георгиев.

"Никакво вмешателство няма, дори и това да е налице, аз му казах с телеграма, че ще продължа да го викам в тима. Не е прав. Вижте, в Изпълкома има четирима президенти на футболни клубове. Нали така? Марин Митев на Черно море, Николай Гигов - Локомотив (София), Гриша Ганчев - Литекс и Йордан Лечков - Сливен. Четирима президенти, четири клуба, имат само един играч в националния - Петър Занев", завърши Мадански.