Благо си тръгна като ощипана мома. Проплака, че не го пускали титуляр. Първо му обещали, после се отметнали... Какво обаче правеше за България Благой Георгиев, когато попадаше в стартовия състав? Нещо запомнящо се да е сторил, някаква следа да е оставил. Как играе в клубния си тим Терек? Фланелката ли разкарва из терена или блести в руското първенство?
 
Ама да оставим качествата на Благо на една страна. Проблемът е, че напоследък много зачестиха футболистите, които си събират саковете от националния. Това, ако не е знак за трусове и катаклизми, здраве му кажи! Или вероятно за анархия?
 
Първи беше Стилиян, после Бербатов. Стенли се върна след четиримесечен бойкот. Бербо няма никакви индикации да го стори. Мартин Петров не беше извикан за контролата с Украйна и евроквалификацията с Уелс. Но, доколкото се чува, и той е бил готов да се оттегли, защото и на него му било писнало.
 
Благо също като Бербатов намекна за намеса в работата на треньора. Какво ти намекна – направо си го каза. Макар че трябваше имена да назове - ако ще е гарга, да е рошава. Благой обаче ни ги спести, въпреки че не е трудно да се досетим кого има предвид.
 
Само обаче вижте каква жалка гледка е националният ни тим от месец-два насам. Докато беше Лотар Матеус, гръмна пиянски скандал. После Лотар се изпокара с Манолев, под чието легло в хотела бе открита каса с бира. Спас Делев също се нацупи и германецът го изгони. Сетне БФС изгони Матеус.
 
Дойде Мадански, но сръдните продължиха. Благо си би камшика, а Костадин Стоянов изби рибата, кандидатирайки се за личност на годината с уникалния си жест – махнал се от националния, защото усетил, че не е добър и че носи основната вина за загубата ни от Украйна с 0:3. През това време един се жени, друг му се цупи, че му откраднал бившата половинка. И за да си го върне, той краде пък неговата изгора. Трети мрънка, че не го пуснали на сватбата.
 
На туй му се вика футболна сапунка, в която броят на сериалите ще задмине и турските, и латиноамериканските, и американския рекордьор “Пътеводна светлина”. Краят просто не се вижда, дами и господа! Светлинката не се вижда!
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ