“Напуснах националния отбор поради няколко причини. Седмица преди контролата с Украйна временният селекционер Михаил Мадански ме извика и ми каза, че ще разчита на мен. Че около мен и Стилиян Петров ще гради новия отбор”, заяви на пресконференция Благой Георгиев.
 
“После обаче аз останах резерва в Киев. След двубоя Мадански заяви съвсем друго. Че няма да разчита на мен и ще ме вика само за някои решителни квалификации. После разбрах, че членове на Изпълкома и футболни президенти са звъннали на Мадански, за да му наредят аз да не играя. Кои са тези хора? Ами сетете се сами. Те стоят над треньора и те вземат решенията. Нали знаете защо се отказа Димитър Бербатов. Това е една от причините. Борислав Михайлов се опитва да направи нещо за футбола, но тези около него му пречат. С безкрайните намеси се пречи не само на работата на Боби Михайлов, но и на националния отбор”, добави халфът на руския Терек.
 
“Не е вярно, че съм искал да бъда капитан на отбора. Моето е желание беше да съм втори капитан след Стилиян Петров”, уточни Благой.
 
“Да, чух че Мадански сподели съвсем друго пред вас на пресконференцията, която организира вчера след моето оттегляне. Има наистина разминаване между моите и неговите думи. Но той никога няма да признае за вмешателството отгоре”, категоричен беше роденият на 21 декември 1981 година футболист.
 
“Разликата между Терек и БФС е тази, че там никой не се намесва и не нарежда кой да играе и кой да е резерва. Да, президентът на клуба е силен човек, думата тежи страшно. Но той никога не си позволява да се пъха там, където не му е работата. За разлика от България”, каза още Георгиев.
 
 “Що се отнася до Лотар Матеус – аз никога не съм имал проблеми с него. Той не е лош специалист. Държеше всичко да е перфектно – да има организация, дисциплина”, сподели юношата на Славия. 

„Ние не знаем кой ще е треньор след Мадански. Питате ме за Димитър Пенев? Ами защо да не е той отново. При него всичко беше наред. Сега обаче е Мадански и затова аз така реагирам. Въпросът не е дали някога ще се върна. Въпросът е, че тези 60 мача, в които съм играл, съм давал всичко от себе си. Трябва да се доказваш в клубния си отбор и след това да идваш в националния. Ти си професионален футболист, плаща ти се, за да се раздаваш докрай. Може да паднеш с 3:0, с 5:0, но трябва да се раздаваш 90 минути.
  
Дано футболът ни се оправи един ден. Дали ще е Бербатов, дали ще е някой друг – не знам. Важното е да излезем от тежката ситуация. Аз напуснах националния отбор, но въпреки това пожелавам успех на момчетата довечера срещу Уелс”, завърши Благо.