Националният селекционер Михаил Мадански даде пресконференция в Правец преди евроквалификацията с Уелс, която е утре от 21:05 часа на "Васил Левски". Спецът заяви, че днес по обяд е разбрал, че Благой Георгиев е напуснал лагера на "А" тима. Според Мадански причината за действието на халфа е, че след тактическата тренировка Георгиев е останал с впечатление, че няма да започне титуляр утре, което никак не му се харесало.

"Към 11 часа разбрах, че Благо е напуснал лагера, това си е лично негово решение, мотивите за това, че си е тръгнал трябва да разберете от него. Бих казал следното. Сега си давам сметка защо националният ни отбор е на такова дередже. Сега си давам сметка колко трудно им е било на треньорите, които е трябвало да се съобразяват с капризите на този или онзи. Национален отбор ще има, когато треньорът има водеща роля. Ако човек чете пресата, тогава изглежда, че отборът е съставен от банда олигофрени. Аз съм в доста години от националните отбори и съм убеден, че не е така, както и че могат да се намерят хора, които знаят за какво идват в националния. Ще ви дам пример с Генчев, който посреднощ да му се обадиш, пеша тръгва. Да сте чули Златински, Мартин Петров да е казал нещо. Аз не съм чул. С такива хора ми се работи в националния", заяви Мадански.

"Щом Благой Георгиев напусна по този начин, значи не е гръбнакът на отбора. След вчерашната тактическа тренировка, вероятно той е останал с впечатление, че няма да е титуляр, въпреки че аз и сега не знам кой ще започне. Уважавам Благо. Има 60 мача за националния отбор. Той е футболист с добри качества. Аз съм жестоко обиден от факта, че играч си тръгва. Без значение дали е Благо, а просто, че някой футболист решава и си заминава. В последните години все така се случва. Някой си решава, и си заминава. После пише декларация. Дайте по-добре да направим Стефан Данаилов треньор на националния отбор. Той изпълнява най-различни роли и тогава може да не го бойкотират", добави селекционерът.

"Ако продължа да бъда треньор на отбора, няма да се отклоня и секунда от тази визия, защото смятам, че сега е най-подходящият момент да се започне подновяване. Вярвам на футболистите, че ще дадат всичко от себе си. В крайна сметка аз в последните години съм човек, който се опитва да помага на националния отбор, било то чрез работа при юношите, при младежите. Вярвам, че ние можем да се справим, независимо от факта, че сега ако започнем квалификациите, може би Уелс ще се класира на първо място. Страшно много са израснали, в сравнение с началото", коментира Мадански.

Спецът беше категоричен и каза, че никога няма да се замесва в мениджърски игри - "В момента, в който някой ми подаде листче или бележка, аз съм дотам. Защото, ако се проваля като треньор, няма да уволните този, който е подал бележката, а ще търсите отговорност от мен. Мениджърски интереси, президенти... те може да са ми скъпи, но аз съм си по-скъп."

Мадански очаква много малко публика утре по трибуните на стадион "Васил Левски" в евроквалификацията с Уелс.

"Фенове са в пълното си право да постъпят както си искат. Но имайки предвид, че се поставя едно ново начало, отборът има нужда от подкрепата им. Приканвам ги да посетят срещата. Нашите фенове наистина се държат уникално добре по време на мачове. Тогава, ако наистина смятат да бойкотират, да отидат на мача на младежите и нека подкрепят там, да напълнят стадиона в Ловеч и да викат за нашите срещу Люксембург. Феновете са в пълното си право", завърши Мадански.