ЦСКА предвижда да домакинства на среща на най-силните балкански футболни клубове. Събитието е запланувано да се проведе през ноември в София. Това е предложил босът на "армейците" Димитър Борисов пред президента на Цървена звезда Владан Лукич.

Двамата и Коко Динев снощи са вечеряли заедно. Както е известно, сръбският гранд гостува на Локомотив (Пд) за контрола по случай 85-годишнината на "смърфовете". Проверката завърши при резултат 2:2.

Лукич сподели пред сръбското издание "Спортска централа", че с Борисов и Динев са провели сериозни разговори и са обсъжали идеята за създаването на Балканска асоциация на клубовете. В нея ще членуват най-силните отбори от България, Сърбия, Румъния, Гърция и Турция.

"Борисов каза, че ще изпрати покани до водещите клубове на Балканите", заяви Владан Лукич.

Задачата на Асоциацията е подобряване на връзките между клубовете, организиране на приятелски срещи и евентуално създаване на Балканска лига. За това намерение по-рано днес сподели и Коко Динев. Босът на Локо (Пд) заяви след равенството на тима му с Цървена звезда, че с Лукич са водили сериозни разговори за сформирането на турнира.