Новият треньор на Локомотив (София) Антон Велков коментира след равенството 1:1 срещу втородивизионния швейцарски Стад Нионе, че е оптимист за бъдещето на отбора си. Проверката беше неофициален дебют за него на поста.

"Има неща, които функционираха добре, но днес не бяха точните изпълнители на съответните постове, затова може би не са получи всичко в тази контрола. Не искам да натоварвам никого с високи цели, но мисля, че тук сме събрали максималисти и ще се опитаме да вземем максималното през този сезон. Трябва да опитваме във всеки шампионатен мач да взимаме най-доброто, а в турнира за купата на България да се стремим да направим нещо запомнящо се", коментира Велков след контролата.

Спецът добави, че е получил картбланш от ръководството до идния вторник да реши дали ще се освободи от услугите на още някои футболисти, които да последват съдбата на Дафчев и Караджинов.

"Така е, но ако ви прави впечатление, навлизаме в сгъстен цикъл от сезона. Двама бяха освободени, а ние нямаме чак толкова много футболисти на разположение", каза пред "Гонг" Велков.

Наставникът заяви, че не се притеснява от факта, че в днешния мач Локо (Сф) е играл равностойно срещу отбор от средата на швейцарската втора дивизия.

"Аз даже не правя такава аналогия. Би ме притеснявало, ако отборът е в топформа, ако можехме днес да използваме всичките си футболисти и не изглеждахме добре. За днешния мач специално не мога да правя такова сравнение. В нашия отбор винаги са се случвали подобни тежки моменти като сегашния. И винаги Локомотив е съумявал да се изправи на крака. Не бива да се търсят причините в един треньор или в един човек. Такива неща се случват даже и в клубове, в които всичко им е уредено. Това ми е много добре познато като ситуация и който се опитва да прави трагедия, само ще загуби. Надявам се да бъда изключително полезен на футболистите в съблекалнята", коментира още Велков.