Стандард (Лиеж) постигна ценен успех с 3:0 в домакинството си на Копенхаген от втория кръг на група "В" в Лига Европа. Това бе първа победа за белгийския тим, но тя го изкачи начело във временното класиране в групата.

И двата гола в мача паднаха през второто полувреме. Първо в 57-ата минута Луис Сеяс с удар от дистанция даде преднина на домакините, а в 72-ата минута Фелипе добави втори гол засичайки хубаво изпълнен корнер. Крайното 3:0 бе оформено от бразилеца Кану в 79-ата минута.

В другия мач от групата Хановер записа важен успех с 2:1 в гостуването си на Ворскла (Полтава). Това бе първа победа за германския тим, който се очертава като един от основните претенденти за първите две позиции в крайното класиране. Гостите набързо взеха преднина от два гола през първото полувреме. Абделуан откри резултата в 32-ата минута с удар извън наказателното поле, а в 44-ата Кристиан Пандер с изстрел от малък ъгъл прати топката за втори път в мрежата. Домакините все пак съумяха да върнат един гол чрез Курилов, който бе намерен на стрелкова позиция в 50-ата минута. Те обаче не успяха да стигнат до второ попадение, което да им донесе поне точка и трябваше да се примирят със загубата.

Така Хановер излезе на 2-ата позиция във временното класиране с актив от 4 точки, колкото има и водачът Стандард, но той е с по-добра голова разлика. Ворскла пък остава без спечелена точка на последната позиция.

ГРУПА “В”
Ворскла – Хановер 1:2
0:1 Мохамед Абделауе (32) , 0:2 Кристиан Пандер (44), 1:2 Алексей Курилов (50)

Стандард (Лиеж) – ФК Копенхаген 3:0
1:0 Луис Мануел Сеяс (63), 2:0 Фелипе (72), 3:0 Кану (79)