Спортнг (Лисабон) без българския национал Валери Божинов в редиците си излъга Лацио с 2:1 в среща от втория кръг на Група "D" в турнира Лига Европа.

Рики ван Волфсвинкел изведе домакините напред в 21-ата минута, но Мирослав Клозе бе изведен чудесно зад отбраната на Спортинг в 40-ата минута изравни за 1:1. В последните секунди на първата част Емилиано Инсуа с прекрасен изстрел отдалеч заби втори гол за португалците, който се оказа и победен. Защитникът бе изгонен в началото на второто полувреме и остави тима си да брани крехката преднина почти цяло полувреме в намален състав. Българският нападател Валери Божинов пък не влезе в игра и остана на пейката. До края на мача гостите от Лацио опитаха да стигнат поне до изравняването, като на два пъти Джузепе Скули пропусна добри положения, а пък Абдулай Конко от близо тресна гредата вместо да отбележи. В края на мача и Томазо Роки не успя да прати топката с глава на почти празна врата.

В другия мач от групата румънският Васлуй с Живко Миланов в състава записа домакинско равенство 2:2 срещу Цюрих. Румънският тим игра с почти половин час с човек повече, но не успя да стигне до успеха в мача и записа второ поредно равенство. Гостите първи стигнаха до откриване на резултата с попадение на Алфонс в 32-ата минута. Играчите на Васлуй обаче се хвърлиха в атака и в 62-ата минута си спечелиха дузпа, реализирана хладнокръвно от Уесли за 1:1. Кох пък бе изгонен за нарушението и остави гостите с човек по-малко да доиграват мача. Домакините се възползваха от численото преимущество и излязоха напред в резултата в 77-ата минута с гол на Темванера, но още в ответната атака допуснаха ново изравняване с попадение на Адмир Мехмеди за крайното 2:2.

Така Васлуй събра актив от 2 точки и се изкачи до второто място в групата зад лидера Спортинг, който е с 6 пункта. Цюрих пък записа първата си точка до момента и все още е на дъното на таблицата заедно с Лацио, който също има само точка.

ГРУПА “D”
Спортинг (Лисабон) – Лацио 2:1
1:0 Рики ван Волфсвинкел (21), 1:1 Мирослав Козе (40), 2:1 Емилиано Инсуа (45)

Васлуй - Цюрих 2:2
0:1 Александре Алфонс (32), 1:1 Уесли (62-дузпа), 2:1 Майк Темванера (77), 2:2 Адмир Мехмети (79)