Аустрия (Виена) изненадващо спечели с 2:1 гостуването си на шведския шампион Малмьо в среща от втория кръг на Група "G" в Лига Европа.

„Виолетовите” поведоха с гол на Насер Баразит, който в 17-ата минута с удар отдалеч по земя вкара за 0:1. В 37-ата минута Александър Грюнвалд удвои преднината на виенчани. Едва в 82-ата минута домакините успяха да върнат един гол чрез Матиас Ренеги, но това не се оказа достатъчно. Аустрия пък завърши мача с човек по-малко, след като голмайсторът Грюнвалд бе изгонен от игра в последната 90-ата минута. С тази победа Аустрия вече има актив от 3 точки и е на трето място в групата, докато Малмьо е на дъното без точки.

В другия мач от групата Металист (Харков) и АЗ Алкмаар поделиха точките след 1:1 на украинска земя. Гостите от Холандия поведоха с гол на американския национал Джоузи Алтидор в 26-ата минута, но бразилецът Тайсон оформи крайното 1:1 в 76-ата минута и донесе точката на своя тим. След ремито АЗ Алкмаар остана на лидерската позиция с 4 точки, колкото има и Металист, който обаче е с по-лоша голова разлика.

ГРУПА “G”
Металист – АЗ Алкмаар 1:1
0:1 Джоузи Алтидор (26), 1:1 Тайсон (76)

Малмьо – Аустрия (Виена) 1:2
0:1 Насер Баразит (17), 0:2 Александър Грюнвалд (36), 1:2 Матиас Ранеги (82)