Носителят на Купата на Германия Шалке 04 записа първия си успех в Група "J" от Лига Европа, след като в среща от втория кръг надви у дома Макаби (Хайфа) с 3:1.

Срещата започна повече от добре за Шалке и още в 7-ата минута Хунтелааар намери хитро Фукс в наказателното поле, който с удар в обратния ъгъл откри резултата. Гостите обаче възстановиха равенството в 35-ата минута, когато Идан Веред от труден ъгъл успя да прати топката в мрежата. Малко след това Клаас Ян Хунтелаар вкара нов гол за домакините, несправедливо отменен заради несъществуваща засада. В 65-ата минута обаче отново Фукс бе в прегръдките на своите съотборници, след като бе точен от фаул за 2:1. Малко преди края на мача в 82-ата минута пък Хурадо окончателно сложи точка на спора за крайното 3:1. Така Шалке излезе на първата позиция в класирането в групата с 4 точки, а Макаби вече е втори с 3 точки.

В другия мач от групата АЕК (Ларнака) завърши 1:1 в домакинството си срещу Стяуа. Домакините откриха резултата с гол в 59-ата минута на искания това лято от „Левски” Милан Мърдакович, но екзекуторът на ЦСКА изравни след попадение в 65-ата минута на Михай Костеа. Така Стяуа остана на трето място с 2 точки, а АЕК е на последната позиция с една точка.

ГРУПА “J”
Шалке 04 – Макаби (Хайфа) 3:1
1:0 Кристиан Фукс (8), 1:1 Идан Веред (35), 2:1 Кристиан Фукс (66), 3:1 Мануеел Хурадо (82)

АЕК (Ларнака) - Стяуа 1:1
1:0 Милан Мърдакович (59), 1:1 Михай Костеа (65)