Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов допусна гол, но въпреки това носителят на Купата на Холандия Твенте обърна у дома и разби полския шампион Висла (Краков) с 4:1 в среща от втория кръг на Група „К” в турнира Лига Европа. В редиците на гостите не бе българският нападател Цветан Генков, който лекува контузия.

Срещата на „Гролш Весте” в Енсхеде започна кошмарно за домакините, след като още в 9-ата минута Давид Битон с прехвърлящ удар от границата на наказателното поле не остави никакви шансове за Ники Михайлов - 0:1. Това бе осми гол за израелеца Битон в деветия му мач с екипа на Висла. Това обаче бе и единствената интересна ситуация в мача пред вратата на Михайлов, който на практика скуча до последния съдийски сигнал. Съотборниците на българския страж взеха инициативата и не само обърнаха резултата, но и тотално надиграха своите съперници. В 32-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар Люк де Йонг засече топката с глава и възстанови равенството – 1:1. В добавеното време на първата част пък австрийският национал Марк Янко се разписа след ниско центриране отляво. След почивката в 57-ата минута Янко реализира второто си попадение в срещата за 3:1, а в 80-ата минута влезлият на негово място Вилем Янсен с мощен удар отблизо оформи крайното 4:1. Домакините можеха да спечелят и още по-изразително, но на два пъти гредите спасиха Висла от разгром.

В другия мач от групата Фулъм победи с 2:0 при гостуването си на датския Одензе. И двете попадения за лондончани реализира Андрю Джонсън, който се разписа по веднъж в 36-ата и в 88-ата минута.

Така след срещите от втория кръг в Група „К” Твенте е лидер с 4 точки, следван от Фулъм също с 4 пункта, но по-лоша голова разлика. Одензе е трети с 3 точки, а Висла остана на последна позиция без точков актив.

ГРУПА “K”
Одензе – Фулъм 0:2
0:1 Андрю Джонсън (36), 0:2 Андрю Джонсън (88)
 
Твенте – Висла (Краков) 4:1
0:1 Давид Битон (9), 1:1 Лук Де Йонг (32), 2:1 Марк Янко (45+1), 3:1 Марк Янко (57), 4:1 Вилем Янсен (80)


szólj hozzá: Twente 4-1 Wisla Krakow FT