Рубин (Казан) и ПАОК (Солун) не успяха да се победят и след истинско голово шоу за 2:2 поделиха точките в мача си от втория кръг на Група „А” в Лига Европа.

Двубоят не започна никак добре за домакините, които изоставаха в резултата след 23 минути игра, след като точен за гостите Стефанос Атанасиадис за 0:1 след грешка на вратаря на домакините Рижиков. До края на полувремето играчите на Курбан Бердиев натиснаха, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение.

След почивката се разрази голова фиеста, като първо Рубин обърна нещата в своя полза, а след това гостите от Солун успяха да стигнат до ремито и точката. В 52-ата минута след удар на Биберас Натхо топката рикошора в тялото на бившият нападател на Борусия (Дортмунд) и Еркулес Нелсон Валдес и влезе във вратата на Кресич за 1:1. След още 14 минути игра Рубин стигна до пълен обрат, след като Владимир Дядюн след добавка бе точен за 2:1. Играчите на ПАОК обаче не се предадоха и успяха да спечелят точката от този сблъсък, след като точен за тях в 81-ата минута бе Гиоргиос Фотакис след нова грешка на вратаря Рижиков. От тук до края на срещата нови голове не бяха отбелязани.

След подялбата на точките Рубин остана начело във временното класиране на групата с актив от 4 точки, докато ПАОК излезе на втора позиция с 2 пункта.

Рубин – ПАОК 2:2
0:1 Стефанос Атанасиадис (23), 1:1 Бербрас Натхо (52), 2:1 Владимир Дядюн (66), 2:2 Гиоргос Фотакис (81)