Слабото представяне на “Левски” в последните няколко мача ще се отрази и на присъствието на “сини” играчи в националния отбор. БЛИЦ научи, че селекционерът Михаил Мадански почти сигурно ще повика само един футболист от “Герена” за предстоящата контрола с Украйна в Киев на 7 октомври и последната европейска квалификация с Уелс четири дни по-късно. Това ще бъде Владимир Гаджев.

В полезрението на Мадански попадаха още Йордан Милиев, Орлин Старокин и Симеон Райков, но и тримата разочаровали специалиста при загубата от Лудогорец (Разград) с 1:2 преди няколко дни. Мадански обмислял Старокин да бъде конкуренция на Петър Занев на поста ляв бранител, но защитникът на "Левски" се намира в слаба форма и засега няма да попадне в националния отбор.

За предстоящите два мача на националите с Украйна и Уелс от ЦСКА ще бъдат повикани Пламен Крачунов, Костадин Стоянов, Иван Бандаловски и Спас Делев. Представителите на Литекс ще бъдат Петър Занев, Георги Миланов и Александър Цветков, на “Левски” – Владимир Гаджев. БЛИЦ вече писа, че бившият капитан на юношеския национален отбор и настоящ играч на Лудогорец Михаил Александров също може да получи повиквателна, което все още не е потвърдено./БЛИЦ