ЦСКА победи с 4:1 Видима-Раковски в последния мач от програмата на 7-ия кръг в "А" група. След седмата си поредна победа "армейците" си върнаха лидерството и са на върха с пълен актив от 21 точки. Вторият Лудогорец има 19, а тимът от Севлиево остана с 5 в актива си.

Избраниците на Костадин Ангелов изненадващо поведоха на "Армията" в 10-ата минута с гол на Цветомир Панов. Още до почивката обаче "червените" обърнаха резултата с попадения на Пламен Крачунов в 23-ата и Спас Делев в 35-ата минути. През второто полувреме с 2 гола за ЦСКА се отчете Янис Зику, който вече има 7 на сметката си от началото на сезона и е едноличен лидер в голмайсторската листа. Румънецът първо вкара за 3:1 в 72-ата, а в 87-ата оформи крайното 4:1 от дузпа. Преди изпълнението й обаче Зику се скара с Мораес. Наказателният удар беше отсъден за нарушение срещу бразилеца, но румънецът беше по-настоятелен и не даде топката на съотборника си. С това си действие Зику ядоса Мораес, който дори не се зарадва при гола.

За днешния мач треньорът на "червените" Милен Радуканов заложи на доста офанзивна схема с атомно нападение, съставено от Янис Зику, Спас Делев, Грегъри Нелсън, Жуниор Мораес и Мишел Платини. Така петимата започнаха заедно още от първата минута за сефте от началото на сезона.

"Армейците" започнаха по-активно срещата. В 3-ата минута Румен Трифонов центрира отляво в наказателното поле на гостите към Мораес, който стреля с глава над напречната греда. Две минути по-късно Костадин Стоянов нанесе мощен изстрел от сериозна дистанция, който срещна крак на бранител на Видима и излезе в корнер. Любопитното е, че за целия мач на сметката на ЦСКА имаше цели 17 ъглови удара. Тези за гостите пък бяха едва 3.

И докато "червените" атакуваха и преследваха откриването на резултата, стана точно обратното. Още с първата създадена опасност пред вратата на ЦСКА гостите от Севлиево успяха да открият. В 10-ата минута Християн Кожухаров преодоля двама от ЦСКА и подаде към Цветомир Панов, който прати топката в близкия ъгъл на Райс Мболи - 0:1. При ситуацията алжирският страж не се намеси добре и кълбото влетя в мрежата му.

Само в рамките на няколко минути Александър Бранеков и Пламен Крачунов получиха официални предупреждения от главния рефер Стоян Апостолов за опасни влизания в краката на съперник. В 20-ата минута Мишел Платини центрира отляво към далечната греда, където Спас Делев игра с глава, но не успя да намери рамката на вратата.

В 23-ата след центриране от ъглов удар Пламен Крачунов насочи с глава неспасяемо топката във вратата на Видима и резултатът бе изравнен - 1:1.

Малко по-късно Спас Делев пробва изстрел от границата на наказателното поле, но ударът му бе слаб и неточен. В 31-ата минута Делев центрира от пряк свободен към Платини, който стреля неточно с глава. Две минути по-късно бразилецът опита да изненада вратаря на гостите Ивайло Василев с удар от разстояние, но не се получи.

В 35-ата минута избраниците на Милен Радуканов стигнаха до пълния обрат. Грегъри Нелсън получи топката на дясното крило, центрира по земя в наказателното поле на Видима, където Спас Делев дебнеше около точката на дузпата и от там прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Ивайло Василев - 2:1.

В 42-ата минута Румен Трифонов центрира отляво към Янис Зику, който насочи топката над вратата. В 54-ата Спас Делев центрира към Иван Бандаловски, който стреля от воле, но слабо и право в ръцете не Василев. В 60-ата Янис Зику бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее, след като стреля слабо и Василев спаси с крак. Мораес опита да вкара при добавката, но не бе точен. Две минути по-късно румънският голаджия стреля от пряк свободен удар, но стражът на Видима отново отрази. Малко след това Райс Мболи излезе неразчетено, за да изчисти една топка и тя попадна в краката на Веселин Стойков. Нападателят на гостите прехвърли вратаря, но прати излезе в аут. В 67-ата минута Румен Трифонов бе заменен от Адемар, тъй като получи травма. Малко след това Жуниор Мораес стреля в аут от изгодна позиция.

В 72-ата минута Зику овладя топката пред наказателното поле на гостите, напредна и с топовен изстрел прониза Ивайло Василев за 3:1.

Крайното 4:1 бе оформено след нов гол на румънеца. В 86-ата минута резервата на гостите Павлин Иванов повали Жуниор Мораес в наказателното поле на Видима и съдията Стоян Апостолов посочи бялата точка. Зику не даде на Мораес да изпълни 11-метровия наказателен удар, а той си заложи топката. Румънецът вкара със силен изстрел, а след попадението ядосаният му бразилски съотборник не се зарадва.

Така ЦСКА записа седма поредна победа и отново е лидер в класирането.

Срещата по минути - ТУК

ЦСКА - ВИДИМА-РАКОВСКИ 4:1
0:1 Цветомир Панов (11), 1:1 Пламен Крачунов (23), 2:1 Спас Делев (35), 3:1 Янис Зику (72), 4:1 Янис Зику (87-дузпа)
cska_logo.JPG
ЦСКА
: 92.Райс Мболи, 11.Иван Бандаловски, 66.Пламен Крачунов, 6.Костадин Стоянов, 8.Румен Трифонов (67-3.Адемар), 5.Тодор Янчев, 7.Спас Делев (77-16.Александър Якимов), 29.Грегъри Нелсън (90-20.Антон Карачанаков), 27.Янис Зику, 9.Мишел Платини, 10.Жуниор Мораес
Резерви: 12.Иван Караджов, 3.Адемар, 16.Александър Якимов, 23.Мартин Дечев, 28.Денис Халилович, 18.Борис Галчев, 20.Антон Карачанаков
Треньор: Милен Радуканов

vid.jpg
ВИДИМА-РАКОВСКИ: 16.Ивайло Василев, 25.Цветомир Панов, 6.Александър Бранеков, 5.Георги Стойчев, 2.Иван Тодоров (46-10.Христо Господинов (60-14.Руслан Иванов), 19.Евгени Игнатов (83-17.Павлин Иванов), 13.Ахмед Хикмет, 7.Християн Кожухаров, 23.Пламен Кожухаров, 11.Георги Какалов, 9.Веселин Стойков
Резерви: 22.Пламен Колев, 3.Самет Ашимов, 14.Руслан Иванов, 20.Атанас Иванов, 8.Станимир Андонов, 10.Христо Господинов, 17.Павлин Иванов
Треньор: Костадин Ангелов

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Стоян Апостолов
Жълти картони: Пламен Крачунов, Адемар (ЦСКА); Александър Бранеков, Павлин Иванов (Видима)