През първото полувреме двата отбора не показаха почти нищо интересно, макар избраниците на Адалберт Зафиров да имаха териториално предимство. С пропуски пред вратата на Иван Георгиев се отчетоха Герасим Заков и Четин Садула. В 31-ата минута Заков дори се озова очи в очи срещу стража на гостите, но подходи несериозно към ситуацията, би слабо и право в тялото на вратаря.

В 49-ата минута гостите от Търговище отбелязаха гол, но той не беше зачетен. Египетският нападател Мохамед Уахид прати топката в мрежата на домакините, но се оказа, че е бил в положение на засада, въпреки че и от телевизионните повторения не стана много ясно дали наистина е така. "Мълниеносците" протестираха дълго срещу решението на Станислав Ставров, но той беше категоричен и нулевото равенство се запази.

Само минута след това Калиакра на свой ред откри резултата. След центриране от корнер, най-съобразителен в наказателното поле на Светкавица бе Детелин Димитров, който от няколко метра успя да промуши топката през купа от играчи, а при ситуацията останаха съмнения за нарушение срещу вратаря Иван Георгиев - 1:0.

В 77-ата минута отново Уахид вкара, но и този път попадението му не беше зачетено заради засада.

В 81-ата обаче играчите на Светкавица най-после се зарадваха. Игнат Дамянов беше изпуснат от отбраната на домакините, стреля от въздуха, Бахтарлиев изби топката, но тя отново попада в играча на гостите, който при повторния си изстрел не сгреши и реализира за 1:1.

Въпреки изравнителното попадение, домакините не успяха да установят натиск пред вратата на Светкавица и дори позволиха на гостите да ги притиснат в собствената им половина. Игнат Дамянов и Мохамед Уахид пропуснаха и по този начин лишиха тима си от победата. В 93-ата минута пък напречната греда спаси Христо Бахтарлиев след удара на появилия се на смяна египтянин Еслам Магду.

Така Светкавица спечели историческата си първа точка в дебютното участие в "А" група. Селекцията на Пламен Донев заема 15-ото място, а Калиакра е на 14-ата позиция с 3. Без спечелена точка от началото на сезона в "А" група остава единствено Берое. /БЛИЦ

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
4 - Първи корнер в мача, Джунейт Яшар ще центрира в наказателното поле на Светкавица.
5 - Даниел Генов успява да изчисти центрираната топка преди футболист на домакините да играе с нея.
12 - Венцислав Йорданов центрира в наказателното поле на Калиакра, вратарят Христо Бахтарлиев сигурно лови топката.
13 - Иван Райчев стреля към вратата на гостите от около 25 метра, праща топката високо над целта.
16 - Домакините претендират за дузпа. Венцислав Йорданов задържа за фланелката Иван Цачев в наказателното поле на Светкавица, нападателят на Калиакра падна на земята, но съдията Станислав Ставров не посочи бялата точка.
18 - Вратарят на гостите Иван Георгиев демонстрира отличен рефлекс спасявайки опасен удар с глава на Герасим Заков.
31 - Уникален пропуск на Герасим Заков, който се озова сам срещу вратаря на Светкавица Иван Георгиев, но би право в тялото му.
33 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Ивайло Раденцов за нарушение срещу противников играч.
34 - Тихомир Кънев стреля директно от прекия свободен удар, Бахтарлиев боксира.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
49 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Нападателят на Светкавица Мохамед Уахид праща топката в мрежата на домакините, но се оказа, че е бил в положение на засада и попадението не е зачетено.
50 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Калиакра! Детелин Димитров бележи, след като се оказа най-съобразителен при центриране от корнер и от близко разстояние успя да промуши топката през купа от играчи и да я прати в мрежата.
77 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Мохаме Уахид бележи във вратата на домакините, но попадението не е зачетено заради нова засада.
81 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Търговище изравняват - 1:1! Игнат Дамянов бележи. След центриране отляво той се пребори с бранител на Калиакра и стреля от въздуха. Бахтарлиев изби топката, но тя отново попада в Дамянов, който този път не сгреши и реализира. 
90 - Продължението е 4 минути.
90+3 - ГРЕДА! Еслам Магду пое топката в наказателното поле, обърна се и стреля, но я прати в напречната греда.
90+4 - Край на мача. Калиакра и Светкавица завършиха 1:1.

КАЛИАКРА - СВЕТКАВИЦА 1:1
1:0 Детелин Димитров (50), 1:1 Игнат Дамянов (81)
kal1.jpg
КАЛИАКРА:
12.Христо Бахтарлиев, 4.Детелин Димитров, 26.Павел Ковачев, 30.Милен Бонев, 19.Ивайло Раденцов (61-17.Георги Кичуков), 10.Джунейт Яшар, 11.Цветан Филипов, 14.Иван Райчев, 16.Иван Цачев (86-9.Илиян Чавдаров), 22.Четин Садула, 23.Герасим Заков
Треньор: Адалберт Зафиров



svetkavica.JPG
СВЕТКАВИЦА: 1.Иван Георгиев, 3.Георги Георгиев, 4.Даниел Генов (46-8.Maртин Христов), 24.Игнат Дамянов, 6.Румен Стоянов, 7.Невен Венков, 9.Тихомир Кънев (70-16.Еслам Магду), 11.Мартин Димов, 18.Махмуд Абделаати (46-10.Славчо Шоколаров), 19.Мохамед Уахид, 23.Венцислав Йорданов
Треньор: Пламен Донев


Каварна, стадион "Калиакра"
Съдия: Станислав Ставров
Жълти картони: Ивайло Раденцов, Джунейт Яшар (Калиакра); Невен Венков, Тихомир Кънев (Светкавица)