Мачът между Славия и Локомотив (София) е бил манипулиран. Това заяви адвокатът на австрийската фирма Sky Sport 365 Франческо Баранка, който даде пресконференция в България. Компанията e готова да съдейства на държавата в борбата с "черното тото".

Австрийците се занимават със следене на съмнителни залози из букмейкърските къщи в целия свят. Фирмата е и официален партньор на ФИФА в борбата с "черното тото".

"Правим нашите наблюдения на базата на математически данни за движението на залаганията. Когато видим аномалия, сме убедени, че става въпрос за опит за незаконна дейност. Имаме данни за уговорки в много български срещи. Последният пример е от мача Славия - Локомотив", коментира Баранка, добавяйки, че цели 95% от букмейкърите по света са извадили предварително този мач от системите си.

Както е известно, "железничарите" поведоха при гостуването на "Овча Купел" чрез Искрен Писаров, но с попадения на Йордан Юруков и Радослав Василев "белите" победиха с 2:1. Още в 10-ата минута на двубоя част от агитката на Славия напусна демонстративно стадиона, като ултрасите коментираха, че играчите на Венци Стефанов ще спечелят, тъй като Локо (Сф) има да им връща, визирайки загубата с 0:1 от "железничарите" в последния кръг миналия сезон, която класира тима на Николай Гигов в Лига Европа.

За сегашния сблъсък между Славия и Локо (Сф) са регистрирани ненормално голям брой залози за знак "единица". Първоначално коефициентът за победа на "белите" е бил над 2, но се свлича до 1,20. И то при положение, че избраниците на Мартин Кушев са в трагична форма и само преди седмица паднаха с 0:6 от Лудогорец (Разград).

"Срещаме обаче трудности с Държавната комисия по хазарта", каза мениджърът на Sky Sports 365 за България Йордан Динов.

Той посочи, че от комисията издават актове на фирмата за нарушения на чл. 4 от Закона за хазарта. Членът е невалиден след влизането ни в ЕС, тъй като противоречи на европейското законодателство. По думите на Динов от комисията са наясно с това обстоятелство, но продължават да издават актове срещу фирмата.