“Ботев” (Пловдив) направи 2:2 с Любимец в мач от 5-ия кръг на Източната “Б” група. Това беше четвърто поредно равенство за “канарчетата”, които изостанаха от лидерите в класирането. След края на мача феновете скандираха “оставка” по адрес на треньора Петър Хубчев. Агитката още през седмицата започна война срещу президента Марин Бакалов заради лятната селекция.

“Ботев” започна със сериозен натиск. Първи шанс за гол за домакините се откри пред Йордан Христов. Той получи прекрасен пас от Александър Александров отдясно и от воле от границата на наказателното поле отправи много силен удар, но бившият му съотборник в Спартак Стефан Стойчев успя да парира. Минути по късно близо до гол беше и капитанът на "жълто черните" Тодор Тимонов, който отправи мощен шут от около 20-25 метра, но Стойчев отново показа рефлекс. В 24-ата минута Тодор Тимонов центрира от фаул, топката се озова в Николай Павлов, който си вкара автогол за 1:0 в полза на Любимец. В 35-ата минута Йордан Христов нахлу в наказателното поле на Любимец, стреля, но вратарят Стойчев отново се справи и изби.

Пет минути преди края на полувремето Любимец изравни. Юношата на "канарчетата" Илиян Йорданов направи за смях трима футболисти на "жълто-черните", след което подаде на Емил Петков, който на полупразна врата вкара за 1:1.

Още в началото на втората част “Ботев” можеше да получи втори гол, но Йордан Христов изчисти с глава от голлинията. Само 4 минути след влизането си в игра звездата на “канарчетата” Атанас Курдов вкара за 2:1. Нападателят получи прекрасен пас от Тодор Неделев в наказателното поле и с глава реализира. В 80-ата минута Игнат Дишлиев от Любимец засече с глава за крайното 2:2. Пет минути преди края резервата Васил Гуджев остави “Ботев” в намален състав след като получи втори жълт картон.

"БОТЕВ" - ЛЮБИМЕЦ 2:2
1:0 Николай Павлов (24-авт), 1:1 Емил Петков (40), 2:1 Атанас Курдов (65), 2:2 Игнат Дишлиев (80)