Италия постигна доста трудна победа с минималното 1:0 при гостуването на футболното джудже Фарьорски острови в среща от Група “C” на европейските квалификации. "Адзурите" показаха доста слаба игра, въпреки че поведоха в резултата още в 10-ата минута, когато Антонио Касано вкара сам срещу вратаря. До края на мача домакините пък треснаха две греди и могат да съжаляват, че не взеха поне точка срещу много по-класния си съперник. След успеха си Италия остава на първото място в групата с 19 точки в актива си и вече докосва Евро 2012. Фарьорските острови пък остават на последната позиция с 4 точки.

Фарьорски острови - Италия 0:1
0:1 Антонио Касано (10)

В друга среща от групата Словения изненадващо загуби у дома от Естония с 1:2. Константин Василиев изведе Естония напред в резултата след гол от дузпа в 29-ата минута, а след почивката Тим Матавш изравни за 1:1 в 78-ата минута. Само три минути по-късно Атс Пурйе оформи крайното 1:2 и донесе трите точки за естонците.

Словения - Естония 1:2
0:1 Константин Василиев (29-дузпа), 1:1 Тим Матавш (78), 1:2 Атс Пурйе (81)

Сърбия пък победи като гост Северна Ирландия с 1:0 и запази шансове за второто място в групата и класиране поне за баражите. Победният гол за Сърбия под проливния дъж в Белфаст вкара Марко Пантелич, който се възползва от грешка в отбраната на домакините в 67-ата минута и сам срещу вратаря не сгреши.

Северна Ирландия - Сърбия 0:1
0:1 Марко Пантелич (67)