Сър Алекс Фъргюсън не е разрешил на Димитър Бербатов да се завърне в България в паузата на първенството, когато ще се играят европейските квалификации. Митко планираше да си дойде на 2 септември. В същия ден националите приемат Англия, но Бербатов имаше други планове – да посети приятеля си Александър Томаш във Велико Търново по случай рождения му ден, както и да види как протича последната част по строежа на новата му къща в Драгалевци.
 
Мениджърът на Манчестър Юнайтед обаче е отсякъл, че няма да пусне Митко, тъй като се налагало той да тренира извънредно. Решението на Фъргюсън е един вид наказание спрямо тарана. Както е известно, отношенията между двамата продължават да бъдат обтегнати. Фъргюсън не пусна Бербо при победата с 3:0 срещу Тотнъм на “Олд Трафорд” в понеделник. Титуляр в атака заедно с Уейн Рууни беше Дани Уелбек, отчел се с гол и асистенция. През второто полувреме в игра се появи мексиканецът Хавиер Ернандес, а българинът остана на пейката.
 
Днес Фъргюсън заяви пред британските медии, че разчита на нападателите си в предстоящия двубой с Арсенал в неделя от 18 часа на “Олд Трафорд”. Шотландецът обаче не спомена името на Бербатов.
 
“При сър Алекс всичко е предпоследно. Засега той не пуска Митко. Не се знае какво ще му скимне в неделя, ако Юнайтед победи “артилеристите”, коментират източници на БЛИЦ.