Удинезе загуби на свой терен от Арсенал с 1:2 в мач-реванш от плейофната фаза на Шампионска лига и с общ резултат 1:3 отпадна от надпреварата. Първият двубой бе спечелен с 1:0 от „артилеристите”, които се класираха за групите на най-престижния европейски клубен турнир. 

Двубоят на „Фриули” бе изпълнен с драма и обрати. Гостите от Арсенал бяха близо до откриване на резултата в началните минути, но удар на Уолкът бе отразен с вещина от Ханданович. Постепенно домакините изравниха играта. В 9-ата минута нападателят на Удинезе Антонио Ди Натале отбеляза хубаво попадение, но то правилно бе отменено заради засада. В 23-ата минута Ди Натале получи отлична топка във вратарското поле на Арсенал, но ударът му срещна страничната греда. След половин час игра и двата отбора бяха близо до попадение. Първо Арсенал чрез Уолкът и Ван Перси нанесе последователни удари, но и в двата случая Ханданович отрази топката. В ответната атака домакините пропуснаха да открият, след като отново Ди Натале нацели страничната греда след удар от малък ъгъл. Все пак усилията на Удинезе бяха възнаградени. Прецизно центриране на Пинци в 39-а минута намери непокрития Антонио Ди Натале в наказателното поле на гостите и италианският нападател отигра технично с глава и вкара за 1:0. 

В  55-а минута прекрасен пробив на Жервиньо от ляво завърши с нахлуване в наказателното поле и върната топка към Робин ван Перси, който с изстрел от упор направи 1:1. Малко след това обаче (в 58-ата минута) главният съдия Олегарио Боскуеренса отсъди дузпа за домакините за игра с ръка на Томас Вермаелен. Зад топката застана капитанът на домакините Антонио Ди Натале, чийто силен удар бе изпит с вещина от вратаря Войчех Шчесни и резултатът се запази непроменен. В 69-а минута на срещата след скоростен пробив красив удар Тио Уолкът отбеляза за 1:2, с което Арсенал се измъкна сух от Удине и заслужено ще играе в груповата фаза на Шампионската лига.

Удинезе - АРСЕНАЛ 1:2
(общ резултат 1:3)
1:0 Антонио Ди Натале (39), 1:1 Робин ван Перси (55), 1:2 Тио Уолкът (69)