Руският Рубин (Казан) и Лион завършиха 1:1 в среща-реванш от плейофите на Шампионската лига. Първият мач бе спечелен с 3:1 от френския тим, който в крайна сметка с общ резултат 4:2 продължава към групите на турнира. Рубин от своя страна ще играе в групите на Лига Европа.

Мачът в Казан беше много интересен и изпъстрен с 2 попадения, 2 греди и отменен гол. Двубоят започна с териториален превес на домакините, но играчите на Рубин така и не съумяха да стигнат до положение за гол. Постепенно гостите изравниха играта, но попадение през първата част така и не падна.

След почивката Гьокдениз Карадениз, Нобоа и Лебеденко отправиха изстрели към вратата на гостите, но и трите удара не застрашиха Уго Лорис. В 57-мата минута пред Лион се откри най-чистото положение за откриване на резултата от началото на срещата, след като Калстрьом изведе с отличен пас Гомис, който финтира стража Рижиков и отправи удар, но Калешин се хвърли самопожертвователно и предотврати попадението. Малко след това удар на Лебеденко с глава се отби в горната греда на вратата, пазена от Лори.

Натискът на домакините даде резултат в 77-ата минута, когато Мартинс подаде към Начо, който с мощен изстрел прати топката в левия ъгъл на френската врата за 1:0. В 82-ата минута топката попадна и в мрежата на домакините, но белгийският съдия Де Блекеере отмени попадението заради нарушение на Бриан срещу Рижиков. Четири минути преди края на срещата опасен шут на Бастош срещна гредата, а 60 секунди по-късно Коне се извиси над всички при центриране от корнер и реализира с глава за крайното 1:1.

Рубин (Казан) – Лион 1:1

1:0 Начо (77), 1:1 Коне (87)