Виляреал разби датския вицешампион Одензе с 3:0 и с общ резултат 3:1 се класира за групите на Шампионската лига. Първата среща испанският тим бе загубил с 0:1 в Одензе, но на реванша Джузепе Роси и компания се развихриха и обърнаха напълно нещата в своя полза.

Още от самото начало домакините взеха инициативата, но през първото полувреме Джузепе Роси направи три големи пропуска и до гол за Виляреал не се стигна. Германският вратар датчаните Щефан Веселс също има сериозна заслуга за това резултатът след първата част да се запази 0:0.

След почивката натискът на "жълтата подводница" се засили и в 50-ата минута защитата на Одензе най-накрая бе капитулира. Роси засече центриране на Нилмар и резултатът бе открит - 1:0. В 67-ата минута Виляреал поведе с 2:0. Кани центрира на Роси и италианецът с крак отбеляза втория си гол в срещата. Скоро след това Кадрии от гостите бе изгонен, което направи задачата на Одензе още по-трудна. Няколко минути по-късно и Борха Валеро от домакините също получи червен картон.

В 82-ата минута влезлият като резерва Карлос Марчена ооформи крайното 3:0 за Виляреал, който ще играе в групите на Шампионската лига, а Одензе продължава в гриповата фаза на другия турнири Лига Европа.

ВИЛЯРЕАЛ - Одензе 3:0
(общ резултат 3:1)
1:0 Джузепе Роси (50), 2:0 Джузепе Роси (66), 3:0 Карлос Марчена (82)