Германският колос Байерн (Мюнхен) победи като гост швейцарския вицешампион ФК Цюрих с 1:0 и с общ резултат 3:0 се класира за груповата фаза на Шампионската лига.

Всичко най-интересно в мача на стадион „Летцигрунд” се случи още в 7-ата минута, когато Томас Мюлер проби добре по дясното крило и подаде на непокрития Марио Гомес, който вкара единственото и победно подение за Байерн. До края на полувремето домакините демонстрираха желание и на 2-3 пъти бяха близо до изравнително попадение. Първо Нойер отрази опасен удар на Родригес от фаул, а след това и защитата на баварциоте се справи чудесно с няколко добри центрирания. В добавеното време на първата част Гомес пропусна отблизо да увеличи преднината на гостите.

След почивката баварците продължиха да играят в тренировъчно темпо, като ФК Цюрих опита нещо като натиск в първите минути, но не успя да създаде нищо опасно пред Нойер. За Байерн Петерсен на два пъти и веднъж Рибери пропуснаха чудесни възможности за нов гол. В крайна сметка тимът от Мюнхен се класира за групите на Шампионската лига, а ФК Цюрих продължава в групите на Лига Европа.

ФК Цюрих - БАЙЕРН (МЮНХЕН) 0:1
(общ резултат 0:3)
0:1 Марио Гомес (7)