Шампионът на Кипър АПОЕЛ (Никозия) победи на свой терен полския първенец Висла (Краков) с 3:1 в среща-реванш от плейофите на Шампионската лига и с общ резултат 3:2 се класира за групите на най-престижния европейски клубен турнир. Българският нападател Цветан Генков игра цял мач за Висла, но не успя да помогне особено на тима си да избегне елиминирането. Все пак отборът от Краков продължава участието си в евротурнирите, но в групите на Лига Европа. В миналия трети квалификационен кръг Висла изхвърли от Шампионската лига българския шампион Литекс.

Срещата започна с по-активни действия на гостите от Висла, които обаче така и не успяха да създадат чисто голово положение в началните минути. Постепенно АПОЕЛ взе инициативата и опасностите пред вратата на полския шампион се заредиха една след друга. В 29-ата минута Густаво Мандука изпълни ъглов удар, а застаналият на близката греда бранител на Висла Парехо не се намеси както трябва, топката се отби в гредата, а вратарят на гостите не успя да улови кълбото и си го довкара в мрежата за 1:0. До края на полувремето играчите на АПОЕЛ продължиха да натискат, но до нов гол не се стигна.

След почивката картината от първата част се повтори поне в началото, когато Висла започна с малко по-активни действия, след което отстъпи на домакините контрола върху случващото се на терена. В 54-ата минута бразилецът Аилтон Алмейда засече центриране от дясно и увеличи преднината на АПОЕЛ – 2:0. При този резултат домакините продължаваха напред, а Висла отпадаше. Гостите от Краков обаче не се предадоха и в 71-ата минута Сезари Вилк с мощен диагонален удар реализира така важния гол на чужд терен за 2:1. От тук до края на мача домакините опитаха всичко по силите си да вкарат трети гол и го постигнаха в 87-ата минута, когато Аилтон отблизо се разписа за втори път и оформи крайното 3:1. Така АПОЕЛ се класира за групите на Шампионската лига, а Висла продължава в групите на Лига Европа.

АПОЕЛ (НИКОЗИЯ) - Висла (Краков) 3:1
(общ резултат 3:2)
1:0 Густаво Мандука (29), 2:0 Хосе Алмейда Аилтон (54), 2:1 Сезари Вилк (71), 3:1 Хосе Алмейда Аилтон (87)