Неочаквано добра селекция направи през лятото горнооряховският Локомотив. Отказът от участие на Спарта (Самоводене) в третия ешелон доведе до привличането на шестима негови играчи в състава на "железничарите", а опитният халф Йордан Петров след освобождаването си от Етър се завърна в родния тим.

Горнооряховци взеха шестима от най-перспективните играчи на Спарта - вратарят Красимир Китов, както и Мариян Симеонов, Даниел Панайотов, Димитър Димитров, Ивелин Момчилов и Лъчезар Русев. Всички те днес ще бъдат картотекирани в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Напуснали няма, ако не се броят заминалите да работят на морето Антон Маринов и Ради Стайков, които така и още не са се появили да започнат тренировки с тима, пише sport-vt.com. Нов е и старши треньорът – легендата Димитър Печикамъков отново е на поста, като замени освободения след неудачния сезон Назиф Кадир.

Две победи, едно реми и две загуби е равносметката на Локо (ГО) от контролите. Тимът първо загуби с 3:4 от Дунав, после направи 1:1 като гост в Бяла, но в ответния мач в Горна Оряховица разби Бенковски с 5:1. Последва победа с 1:0 и над Две могили и загуба със същия резултат в Дряново от адашите. Накрая с 2:1 бе победен Дунав в Горна Оряховица. Целта пред Локомотив за новия сезон е пределно ясна - по-добро представяне от незавидното 12-о място през последния сезон в Северозападната "В" група.

Първият мач от първенството на избраниците на Димитър Печикамъков е тази неделя - гостуване на Академик (Свищов) от 18:00 часа.