Вицешампионът на Дания Одензе победи на свой терен испанския Виляреал с 1:0 в първи мач помежду им от плейофната фаза на Шампионската лига. Победното попадение за домакините отбеляза Томас Андреасен в 84-ата минута.

През първото полувреме двата отбора не предложиха нищо интересно, след като пред нито една от вратите не се разкри сериозно голово положение. Единствено Кани и Нилмар от гостите пробваха късмета си с удари извън границата на наказателното поле, но встрани от вратата.

След почивката гостите от Виляреал продължиха да бъдат по-активни, като владееха повече топката, но в рамките на 4 минути между 55-ата и 59-ата нападателите Джузепе Роси и Нилмар пропуснаха до реализират. В 84-ата минута противно на логиката на мача Одензе поведе в резултата. Бранителят на гостите Кристиан Сапата сгреши фатално и позволи на Томас Андреасен да открадне топката в наказателното поле и да направи Диего Лопес безпомощен за 1:0. Това се оказа и последната интересна ситуация в мача. Така Одензе има чист гол преднина преди реванша след седмица в Испания.

Одензе - Виляреал 1:0
1:0 Томас Андреасен (84)