Германският колос Байерн (Мюнхен) очаквано надви швейцарският вицешампион ФК Цюрих с 2:0 в първи мач помежду им от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Головете за успеха на баварците вкараха Бастиан Швайнщайгер още в 8-ата минута и Ариен Робен в 72-ата минута.

Срещата на „Алианц Арена” протече под диктовката на баварците, които още в 8-ата минута откриха резултата чрез Бастиан Швайнщайгер, който засече с глава центриране от ляво на Ариен Робен и вкара за 1:0. След гола играчите на Юп Хайнкес продължиха да доминират, като периодично създаваха интересни атаки към вратата на ФК Цюрих, но без опасни завършващи удари. Швейцарският тим получи своята възможност за гол в 37-а минута, когато след центриране от пряк свободен удар, Чермити стреля с глава, но право в ръцете на Мануел Нойер. До края на първото полувреме не се случи нищо по-интересно на терена и двата отбора се оттеглиха на почивката.

През втората част вратарят на Цюрих Джони Кеони отрази удари на Рибери и Лам, а като цяло баварците продължиха да държат инициативата. В 60-а минута Рибери от пряк свободен удар нацели страничната греда на Леони. Байерн сложи точка на спора в този мач в 72-а минута, когато Гомес върна топката за Ариен Робен, а холандецът с техничен фалцов удар с левия крак не остави шансове за Леони – 2:0. До края на мача Байерн продължи да е пълен господар на терена, но до нови попадения не се стигна. Такаа баварците ще пътуват за реванша в Цюрих след седмица с два чисти гола преднина.

Байерн - Цюрих 2:0
1:0 Бастиан Швайнщайгер (8), 2:0 Ариен Робен (72)