Българският нападател Цветан Генков игра цял мач при домакинската победа на полския шампион Висла (Краков) с 1:0 над кипърския първенец АПОЕЛ (Никозия) в първа среща между двата тима от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Единственото и победно попадение за домакините вкара Патрик Малецки в 71-ата минута, а Генков направи като цяло добър мач.

Мачът на стадион „Мийески” в Краков бе изключително равностоен. Домакините от Висла, в чийто редици като титуляр започна българина Цветан Генков, владееха малко повече топката, докато играчите на АПОЕЛ (Никозия) дебнеха своя момент на контраатаки. В крайна сметка нито един от отборите не успя да стигне до чисто голово положение и до почивката попадение не падна в нито една от двете врати.

През втората част Висла започна по-актовни в 53-ата минута бе близо до откриване на резултата. Изстрел от пряк свободен удар на Меликсон обаче срещна напречната греда на вратата, пазена от гръцкия страж на гостите Хиотис. След това гостите създадоха няколко интересни ситуации пред вратата на Парейко, но не успяха да угорчат стража на домакините. Висла много трудно достигаше до голово положение, след като отбраната на гостите действаше доста организирано. Все пак усилията на домакините дадоха резултат в 71-ата минута, когато Патрик Малецки бе изведен зад защитата на гостите и с прострелващ диагонален удар вкара за 1:0. При гола българският нападател Цветан Генков бе в пасивна засада. След това попадение до края на мача не се случи нищо интересно на терена и така Висла ще пътува с чист гол преднина за реванша в Кипър след седмица.

Висла (Краков) - АПОЕЛ (Никозия) 1:0
1:0 Патрик Малецки (71)