Шампионът на Беларус БАТЕ (Борисов) и австрийският първенец Щурм (Грац) не успяха да се победят и завършиха 1:1 в първа среща помежду им от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

Мачът на стадион „Динамо” в Минск не се разви така, както очакваха домакините, които трябваше да преглътнат горчив хап още в самото начало. В 12-ата минута Мануел Вебер смълча трибуните, след като възползва от грешка в отбраната на домакините и след асистенция на Имре Шабич бе точен за 0:1. След гола шампионът на Белрус се активизира и установи натиск, но така и не успя да изравни до края на полувремето.

След почивката играчите на БАТЕ (Борисов) продължиха да натискат и усилията им най-сетне дадоха резултат в 59-ата минута, когато Марко Симич засече с глава центриране от фаул и изравни за 1:1. Въпреки неспирните атаки на домакините до края на мача не се стигна до нови попадения и интригата остава за реванша в Грац след седмица.

БАТЕ (Борисов) – Щурм (Грац) 1:1
0:1 Мануел Вебер (12), 1:1 Марко Симич (59)

Стадион
„Динамо”, Минск
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)
Жълти картони: Радионов (БАТЕ); Зоймел (Щурм)

БАТЕ: Гутор, Юревич, Патотски (46-Гордейчук), Концевой, Нехайчик, Бордачев (82-Володко), Радионов (69-Рудик), Филипенко, Симич, Олекнович, Бага

Щурм: Гратцей, Попхадзе, Вебер, Хьолцъл (88-Еренрайх), Буква, Шабич (71-Муратович), Дудич, Бургщалер, Щандфест, Кийнаст, Зоймел