Арсенал победи Удинезе с 1:0 в първа среща между двата тима от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Единственото и победно попадение за „топчиите” вкара Тио Уокът още в 3-ата минута.

Арсенал започна вихрено мача и още в 3-ата минута поведе в резултата след гол на Тио Уолкът, който засече отблизо центриране от дясно на Рамзи. Осем минути по-късно Ди Натале уцели напречната греда на Арсенал, след параболичен удар от фаул. В 25-а минута пък след грешка на Алекс Сонг в половината на италианците, Удинезе организира опасна контра, Армеро се измъкна сам срещу вратаря и стреля с левия крак, но Шчесни спаси. Десет минути преди края на полувремето Ди Натале си освободи възможност за удар в наказателното поле, но шутът му мина покрай страничната греда. В последните минути на първата част домакините поизравниха играта, но не създадоха нищо по-опасно пред вратата на своя съперник.

След почивката в 50-ата минута Ди Натале навлезе в наказателното поле на домакините и отново бе близо до гола, но ударът му отново бе отразен от Шчесни, който изби в корнер. В 68-а минута Уолкът бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но нападателят подходи несериозно и буквално подаде топката в ръцете на Ханданович. В 75-а минута Шчесни по брилянтен начин спаси удар от пряк свободен удар на Ди Натале. Гостите продължиха да организират по-опасни атаки до края на мача, но така и не успяха да отбележат изравнително попадение въпреки безобразно слабата игра на Арсенал в защита. В последната минута Жервиньо изведе по чудесен начин Тио Уолкът, който получи топката около точката на дузпата и стреля към долния ляв ъгъл на Ханданович, но стражът по чудесен начин спаси и запази шансовете на Удинезе за класиране в групите на Шампионската лига. В крайна сметка „артилеристите” ще пътуват с чист гол преднина за реванша в Удине след седмица.

Арсенал – Удинезе 1:0
1:0 Тио Уолкът (3)

Стадион „Емирейтс”, Лондон
Съдия: Квин Блом (Холандия)
Жълти картони: Уолкът и Гибс (Арсенал); Неутон, Екстранд, Пинци и Армеро (Удинезе)

Арсенал: Шчесни, Саня, Вермаелен, Косчелни, Гибс (46-Джуру (56-Дженкинсън)), Росицки (73-Фримпонг), Уолкът, Рамзи, Сонг, Жервиньо, Шамак

Удинезе: Ханданович, Исла, Ларангейра, Агиеманг-Буду, Неутон (59-Паскуале), Бенатиа, Екстранд, Армеро, Пинци (87-Абди), Асамоа, Ди Натале