Звездата на ЦСКА Спас Делев подписа нов договор с клуба. Контрактът е за 3 години, като футболистът се уреди със заплата от 20 хиляди лева на месец плюс допълнителни бонуси. Любопитното е, че Делев първо е разтрогнал досегашния си договор с "армейците" и едва тогава е сложил подпис под новото споразумение с подобрените условия. По този начин бившият му клуб Пирин ще остане капо при следваща продажба на играча. В Благоевград се надяваха да приберат 50% от парите за нападателя, но с новия договор, Спас вече няма ангажименти към "орлетата".

За тази далавера първи и единствен БЛИЦ съобщи на своите читатели още на 2 август. Тогава написахме за начина, по който ръководството на ЦСКА ще направи нужното, за да не плаща на Пирин при следваща продажба на голаджията. Имаше вариант и да бъде картотекиран в сателита на “червените” Академик (София), след което да играе като преотстъпен на “Армията”, за да може при следващ трансфер да не се дават пари на Пирин.

В Борисовата градина са категорични, че не правят нищо нередно и новият договор на Делев няма нищо общо с бившия му клуб. Идеята била единствено нападателят да получи по-добри условия след добрите игри, които показва напоследък./БЛИЦ