Сапунената опера с нападателя на ЦСКА Жуниор Мораес изглежда е към края си. Румънските медии днес съобщават, че бразилецът до часове ще бъде играч на Стяуа (Букурещ). Както е известно, в момента Мораес е със спрени права от ФИФА заради съдебни спорове между бившите му клубове. Румънското издание “Проспорт” пише, че до края на деня се очаква решение на световната футболна централа, според което Мораес ще стане свободен агент. В материала се допълва, че днес в Стяуа ще разполагат с нужните документи, за да картотекират играча на ЦСКА, а в понеделник той ще е част от отбора.

“Ако решението на ФИФА следва логиката, в понеделник представяме Мораес в Букурещ. Няма да имаме конкуренция в Румъния, ако го вземем. Той е нападател, който ще пасне идеално на стила ни на игра", каза Бекали пред румънските медии.

Жуниор Мораес пристигна в Борисовата градина в началото на лятото и още тогава БЛИЦ ви информира, че той ще подпише формално с ЦСКА, а след това ще премине под наем в Стяуа. Заобиколката се прави именно заради съдебни битки между бившите му клубове – Глория Бистрица и Металург (Донецк). От “Армията” през цялото време твърдят, че Жуниор Мораес има договор с ЦСКА и ще играе за тима, но Джиджи Бекали е категоричен, че ще привлече футболиста в Стяуа.

Румънският гранд посреща “червените” в първи мач от плейофите в Лига Европа на 18 август от 20:30 часа българско време в Клуж. Реваншът е на 25-и в София./БЛИЦ