Лотар Матеус обеща, че националите ни ще изглеждат по различен начин в евроквалификацията с Англия на 2 септември. И при завръщането от Беларус германецът заяви, че не е доволен от играта на националите снощи в контролата в Минск, която загубихме само с 0:1. Матеус заяви, че сме извадили късмет, тъй като е можело да паднем с 3-4 гола разлика.

"Видях много грешки и много футболисти, които на този етап не могат да помогнат на националния отбор. Това обаче все пак бе само контролна среща. Срещу Англия ще изглеждаме различно", увери Матеус.

"Контролите са за това - да видим кои футболисти имат качества. Много от повиканите не са в добра форма. Трябва да сме щастливи, че загубихме само с 0:1, тъй като можехме да паднем с 3 или 4 гола. Сигурен съм, че играта на футболистите ще се промени. Има и други неща, които трябва да се променят. Трябва да сменим няколко състезатели. Защото не всички дадоха най-доброто от себе си за националния отбор и ще видим наистина кои заслужават да играят с чест за България", добави германецът.

"Причината, че не играхме добре снощи не е само заради липсата на Стилиян и Мартин. Спомнете си, че срещу Англия загубихме с четири гола, а те бяха в състава. Исках да им дам почивка и да предоставя възможност на други футболисти да се докажат пред мен, пред феновете и пред ръководството, че заслужават да са част от националния отбор. Но да играеш за клубния си отбор е съвсем различно от това да се състезаваш за националния", каза още Матеус.