Президентът на БФС Борилав Михайлов обяви при завръщането от Беларус, че Лотар Матеус остава селекционер на България за още 2 години. Боби взема важното решение, въпреки срамното представяне на "трикольорите" в евроквалификациите, както и снощния резил в Минск. Селекцията на Матеус тотално се изложи в контролата с Беларус, която за наше щастие беше загубена само с 0:1.

"Казах ви, че ще има новина. Матеус остава селекционер за още 2 години. Предстои официално да подпише договор. Той ще решава кои футболисти да вика и как да работи", заяви Михайлов на аерогара "София".

"Естествено, че ме притеснява слабата игра срещу Беларус. Срам ме е, но треньорът трябва да дава оценки за представянето", каза още босът на родния футбол.

"Едно време имахме други играчи и биехме. Сега положението е различно. Очевидно трябва нещо да се променя. Играчите излизат на терена. Аз и вие само коментираме. Длъжен съм да им осигуря условията, а те са като при немския национален отбор. Не може да се равняваме с тях, но е притеснително, че нямаме успехи от юноши до мъже. Футболистите се създават в клубовете, ние в националния не можем да ги учим да изпълняват тъч и да правят изкуствена засада", добави Михайлов.

Репортери попитаха президента на БФС дали няма опасност Матеус да се откаже след снощното представяне на отбора, но това нямало как да се случи, гарантира Михайлов. Самият селекционер потвърди пред журналистите новината и обяви, че в близките дни ще запознае по-обстойно с идеите си Борислав Михайлов.

"Говорихме за бъдещето на националния отбор, за идеите ни. Мисля, че и двете страни са доволни", коментира Матеус.

"Когато дойде времето да подпишем договора, ще ви бъдат оповестени и подробностите, както и всичко ще бъде представено пред медиите", добави германецът.

Оставането на Матеус за още 2 години начело на България значи, че германецът ще води националите ни и в квалификациите за Световното през 2014 година в Бразилия, които стартират следващата есен. Както е известно, "трикольорите" се паднаха в тежката група с Италия, Чехия, Дания, Армения и Малта.