Националният ни селекционер Лотар Матеус беше бесен след загубата от Беларус с 0:1 в контрола, която се игра в Минск. “Трикольорите” играха безобразно слабо, въпреки че допуснаха само един гол във вратата си. Домакините от Беларус уцелиха на четири пъти гредите, а вратарят ни Владислав Стоянов спаси поне 6-7 чисти положения за гол. Германецът даде кратка пресконференция след края на двубоя, на която не присъстваха кой знае колко български журналисти. След това помолен да се спре в миксзоната за интервю Матеус подмина всички бясно и се качи в автобуса, показвайки, че не иска да дава изявления. Освен това германецът отказа всякакви снимки и автографи от фенове, които го чакаха след брифинга.

“Много съм недоволен. Не толкова от резултата, колкото от играта, която демонстрира моят отбор. Ще попитам играчите ми като се приберем в хотела, защо играха така плахо. Поздравявам отбора на Беларус за победата и мисля, че това е един справедлив резултат. Те владееха много стабилно топката и създадоха куп положения за гол”, заяви Матеус на кратката импровизирана пресконференция.

“Трябва да сме безкрайно щастливи, че не ни вкараха втори, а и трети гол. На футболното поле не винаги грее слънце, понякога се появяват и облаци. Тази вечер над българския отбор се изля порой. Надявам се в следващите мачове да играем по-добре от това, което показахме срещу Беларус”, завърши германецът./БЛИЦ