Германия победи Бразилия с 3:2 в контрола, играна на "Мерцедес-Бенц" Арена в Щутгарт. Това бе първи успех за Бундестима над "кариоките" от 1993 година насам и общо четвърти в историята.

За първи път като титуляр за Германия започна звездата на Борусия (Дортмунд) Марио Гьотце. Именно той можеше да открие резултата още в 5-ата минута, когато нахлу в наказателното поле на Бразилия, финтира Андре Сантос и след това стреля незабавно, но ударът му бе отразен с вещина от Жулио Сезар. Като цяло през първото полувреме германците диктуваха събитията на терена, но единственото голово положение, което създадоха, бе това на Гьотце. Опасен удар отправи и Томас Мюлер, но той не можа да намери очертанията на вратата. В същото време „кариоките” бяха твърде безлични и не застрашиха нито веднъж вратата на Мануел Нойер. Все пак възпитаниците на Ману Менезеш успяха да поизравнят владеенето на топката към края на първата част.

След почивката „Селесао” се активизира и в 47-ата минута Алешандро Пато бе близо до гола след прехвърлящ удар, който прехвърли Мануел Нойер, но не намери очертанията на вратата. Постепенно обаче Бундестимът отново взе инициативата, а в 60-ата минута получи правото да изпълнява дузпа. Лусио фаулира Тони Кроос в наказателното поле и логично последва 11-метров наказателен удар, реализиран хладнокръвно от Бастиан Швайншайгер за 1:0. Това бе 22-о попадение за халфа на Байерн с екипа на Бундестима. Само шест минути по-късно дебютиралият като титуляр Марио Гьотце удвои преднината на домакините, вкарвайки първия си гол с екипа на Германия. Халфът на Борусия (Дортмунд) бе изведен с чудесен пас от Тони Кроос зад бразилската отбрана и бе проблеми преодоля Жулио Сезар за 2:0.

Отговорът на „кариоките” бе почти мигновен, като в 71-ата минута Даниел Алвеш проби отдясно и навлезе в наказателното поле на Германия, където бе повален от Филип Лам. Унгарският рефер Виктор Касай очаквано отсъди дузпа и Робиньо я превърна в гол за 2:1. Този гол обаче не спря устрема на домакините и те отново увеличиха аванса си в 80-ата минута. Тогава Бастиан Швайнщайгер се пребори за топката в наказателното поле на Бразилия с Анре Сантос и подаде към влезлия като резерва Андре Шюрле, който разстреля Жулио Сезар за 3:1. В последната 90-а минута Неймар вкара още един гол за Бразилия и оформи крайното 3:2.

Германия - Бразилия 3:2

1:0 Бастиан Швайнщайгер (61-дузпа), 2:0 Марио Гьотце (67), 2:1 Робиньо (71-дузпа), 3:1 Андре Шюрле (80), 3:2 Неймар (90)

Германия: Нойер, Треш, Хумелс (88-Боатенг), Бадщубер, Лам, Швайнщайгер (85-Ролфес), Кроос, Мюлер, Гьотце (88-Какау), Подолски (46-Шюрле), Гомес (46-Клозе)

Бразилия: Жулио Сезар, Алвеш, Тиаго Силва, Лусио, Андре Сантос, Рамирес (86-Луис Густаво), Фернандиньо (69-Гансо), Ралф, Робиньо (86-Ренато Аугусто), Неймар, Пато (77-Фред)