Русия победи Сърбия с 1:0 в контрола, играна на стадион „Лужники” в Москва. И за двата тима това бе последен тест преди предстоящите им двубои от квалификациите за евро 2012 в Полша и Украйна. През септември руснаците ще играят квалификация в своята група с Македония, а сърбите срещат Северна Ирландия.

По време на целия мач публиката в Москва освиркваше Юрий Жирков, който в края на миналата седмица бе продаден от Челси на Анжи (Махачкала). Като цяло играчите на Сборная бяха по-активни и държаха инициативата. Удар на Аршавин бе отразен с вещина от стража на гостите Юргачевич. Сърбите от своя страна се бяха ориентирали в по-дефанзивни действия и застрашаваха вратата на Анюков единствено чрез Марко Пантелич.

Победното попадение за Русия падна след почивката в 53-ата минута, когато Павлюченко стреля силно от около 23 метра и вратарят на Сърбия Юргачевич отрази, но при добавката Павел Погребняк бе точен за 1:0. От тук до края на мача нови попадения не паднаха и Русия се поздрави заслужено с успеха.

Русия - Сърбия 1:0
1:0 Павел Погребняк (53)