Лидерите на националния ни отбор Мартин Петров и Стилиян Петров отхвърлиха информациите, че ще се отказват от националния отбор. Както е известно, в последните няколко дни източници и от националния тим споделиха, че двамата ще се оттеглят от националния след края на настоящите европейски квалификации. Двамата разпространиха официално изявление по повод бъдещето им в националния отбор.

“Нямаме никакво намерение да прекратяваме участието си в националния отбор. Винаги сме играли с гордост за България и сме се опитвали да защитаваме честта на родината, давайки всичко от себе си. Понякога се е получавало, понякога – не, но така е във футбола. Истината е една: независимо от моментното състояние на всеки от нас – болки, контузии, лични проблеми или насочените срещу нас враждебност и завист, и двамата сме готови да излезем за терена с екипа на България и да се борим до край за победата”, се казва в изявлението, подписано от Стилиян Петров и Мартин Петров.

Стилиян Петров не отрече, че няколко пъти е давал изявления в английските медии за намерението си да спре да играе в националния отбор след края на квалификациите за Евро 2012. Изненадващо обаче капитанът на “лъвовете” заявява, че ще остане и в световните квалификации за Мондиал 2014 година.

“Промених си мнението под влиянието на новия селекционер Лотар Матеус и съм говорил с него по този въпрос. Той знае за готовността ми да играя под негово ръководство и в квалификациите за Мондиал 2014, стига да съм в необходимата форма и да съм необходим и полезен. Ако преценят, че нямат нужда от мен, няма да е проблем. Всичко останало по темата са спекулации”, пише Стилиян.

Мартин Петров също остана огорчен от интерпретациите, че имал намерение да се отказва от националния отбор. “Хиляди пъти съм казвал, че ще играя за България, докато ме викат и усещам, че мога да помогна. Ако не съм във форма, естествено, няма да ме повикат, това е нормално. Никой не може да спре естествения ход на времето”, сподели Мартин.

И двамата потвърдиха, че са имали разговор по телефона с Матеус на тема контролата с Беларус. Селекционерът им е обяснил, че не ги вика, за да изпробва нови варианти в отбора и да им даде възможност да се подготвят за старта във Висшата лига, тъй като е наясно с техните качества./БЛИЦ