Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус разкри, че не е повикал Стилиян Петров и Мартин Петров за контролната среща с Беларус заради стартиращия сезон във Висшата лига. Немецът обяви, че иска в Минск да изпробва нова формация на “лъвовете”.
 
“Обясних на Стилиян и Мартин, че е по-добре за тях да не си идват за мача с Беларус, тъй като Висшата лига на Англия започва в края на седмицата. Пътуването до Минск е дълго, Стилиян и Мартин щяха да се приберат в четвъртък и след това трябваше веднага да заминат за Англия. Това си е сериозен стрес”, обяви Матеус.
 
“Другата причина е, че искам да видя някои други футболисти на позициите, на които играят Мартин и Стилиян. Никой не знае какво може да им се случи в трите седмици до мача с Англия. Спас Делев ще има добър шанс да ми покаже какво може, започвайки в стартовите 11”, категоричен бе немецът.
 
“В Минск искам да видя добър мач, а след това и добър резултат. Това ще е първа среща за този сезон след лятното прекъсване. Надявам се да повторим представянето си от второто полувреме от мача с Черна гора. Ще видим в каква форма е Благой Георгиев, който ще дойде направо в Минск. Трябва да знам какви опции имаме в полузащитата. Имаме няколко опции за капитан на тима срещу Беларус. Имаме двама опитни футболисти и Ивелин Попов,” заяви световният шампион от 1990 г.
 
“Всички футболисти, включително и българските, се нуждаят от време, за да влязат във форма. Националният тим и първенството са различни неща. Мотивацията на играчите във всеки мач трябва да е доброто представяне, за да има шанс да играе срещу Англия. Ако нямат мотивация, няма как да им помогнеш”, заяви Матеус.
 
“Във футбола всичко е възможно. Имаше и по-лесни групи в световните квалификации, но това е една лотария. Сигурен съм, че ще направим добри резултати. Италия е фаворит в групата, това е сигурно. Групата ни е тежка, но не се страхувам от другите отбори,” бе коментарът на немеца за жребия за световните квалификации./БЛИЦ