17 футболисти взеха участие в първото и единствено занимание на българския национален отбор преди приятелската среща с Беларус. Двубоят е в сряда от 20:00 часа на стадион "Динамо" в Минск и ще бъде предаван директно по "Евроспорт 2 България" за абонатите на "Булсатком".

Към групата, която се събра днес в хотел "Хилтън" се присъедини защитникът на холандския ПСВ Айндховен Станислав Манолев. Заниманието бе пропуснато от вратаря на "Левски" Пламен Илиев, на когото му предстои мач за първенство срещу Славия тази вечер, както и халфът на Терек Благой Георгиев, който ще се присъедини към "А" тима направо в Минск.

Цялата тренировка бе изгледана от треньорите, каращи курса за ПРО лиценз в българската треньорска школа, сред които и наставникът на ЦСКА Милен Радуканов. Самото занимание бе напълно стандартно, включващо загрявка, малко квадрати и след това тактически упражнения, информира "Гонг". Матеус раздели отбора на две групи, като за първата натоварванията бяха по-големи, а за втората, в която влизаха играчите на Литекс, ЦСКА и Станислав Манолев, тренировката приключи по-рано. Причината бе повече от ясна - тези футболисти имаха мачове с клубните си отбори вчера.

Националите пътуват утре в 10 часа с чартърен полет за Минск, като ще използват услугите на правителствения авиоотряд.